Бизнес Проекти

Бизнес Проекти

Клиентите на Thermia споделят своя опит

 • Капацитетът на хотел Hot Springs Medical & Spa е 300 души, настанени в 139 просторни стаи в 8 различни категории. Всяка от стаите в хотела разполага с тераса, с невероятна гледка към планината или гората. За удобство на гостите, хотелът разполага с чудесен ресторант, лоби бар, детска площадка за най-малките посетители и, разбира се, уникалния СПА и медицински център.

  СПА Хотел в България се радва на ползите от термопомпи Thermia

  Хотел Hot Springs Medical & Spa се намира в село Баня, разположен в красивата Разложка котловина, в южната част на България. Село Баня е уникално място, не само заради благоприятния климат, известен в цял България, но и заради друго природно богатство - лечебната минерална вода, която е не само богат ресурс за жителите на с.Баня, но и за множеството гости, които посещават хотела и СПА комплекса.

  От самото начало на планиране и прокетиране, инвеститорът залага внедряването на система за производство на възобновяема енергия, която да осигури максимална енергийната ефективност на обекта. Ето защо, изборът пада върху геотермални термопомпи Thermia Mega, които осигуряват едновременно отопление и охлаждане на комплекса, при минимални разходи.

 • Сградата Willis е реализирана от Belcotec като иновационен център за собствени нужди. "Сградата е кръстена така в чест на изобретателя на климатичната инсталация, Уилис Кариър,"обяснява Ян Вангел, изпълнителен директор на Belcotec, и добавя: "Искахме да отправим послание чрез нашата собствена сграда. Енергийният клас, който постигнахме е 28*, което е изключително постижение за офис сграда.”

  Сградата Willis – нулеви емисии CO2

  Belcotec е компания, извършваща ОВК инсталации и специализирана в обслужването и предоставянето на индивидуални решения за търговски и промишлени обекти. Clevr е инсталационна компания, обслужваща частни клиенти. Belcotec и Clevr обединяват своите усилия, за да създадат нещо уникално. Начинът, по който компаниите се допълваха взаимно, както и тяхната силна амбиция и мотивация, водят до проекта Willis - свръхмодерна сграда, символ на иновациите и устойчивото строителство.

  "Сградата Willis е нещо повече от офис. Тя представлява пространство от отворен тип, съчетаващо различни видове работни кътове, създавайки атмосфера, която вдъхновява иновативността и креативността. Мултифункционалност, удобство, светлина и гъвкавост са ключовите думи, които описват дизайна на Willis. "- Шарлот Омс, архитект, Archiles Architecten

 • Aletschspa се отоплява от две инверторни термопомпи Thermia Mega с топлинна мощност от 14-59 kW. Източникът на енергия за термопомпата е подпочвената вода с температура от около 10 ° C. Отоплителната система осигурява подовото отопление на центъра, както и отоплението на басейните. Охлаждане (климатизация) се осигурява чрез пасивно охлаждане, което означава че то също се получава изцяло от възобновяема енергия и е почти безплатно.

  Модерен СПА комплекс се възползва от плюсовете на “зелените” технологии

  Aletschspa е най-новата част на хотел Alex, която е изцяло заета от СПА и уелнес съоръжения. Тя разполага с басейн с площ от 80 м2 и предлага много начини да се отпуснете и релаксирате – от зона за релакс с ергономични легла до контрастни душове и хидромасаж. Просторният басейн разполага с достатъчно място за аква-фитнес, а децата могат да се забавляват в малкия фонтан на допълнителния детски басейн.

  "Благодарение на модерното и ефективно геотермално решение от Thermia, гостите на Aletschspa могат да се забавляват и да са доволни, че същевременно се грижат за околната среда"- Милош Бил, управляващ директор, eta Group

 • Хотелът и СПА центърът се отопляват чрез геотермални термопомпи Thermia. Осемнадесет термопомпи Robust с общ капацитет 715 kW осигуряват отопление, охлаждане и топла вода за 24 000 кв.м. хотелска площ, включваща хотелски стаи, СПА център, офиси, магазини и апартаменти.

  Модерен СПА комплекс с екологично отопление

  "24 000 кв.м. хотелски стаи, СПА център, офиси, магазини и апартаменти, отоплявани чрез термопомпи Thermia."

  Strömstad Spa е модерен хотелски комплекс с 232 хотелски стаи и модерен и обширен СПА център. Само СПА съоръженията на комплекса се простират на площ от 2000 кв.м. Това е единственият Decléor Flagship СПА център в Северна Европа, който и предлага повечето СПА процедури и продукти на марката.
  s.

  24 000 кв.м. хотелски стаи, СПА център, офиси, магазини и апартаменти, отоплявани чрез термопомпи Thermia.

 • Днес, напълно обновен, клубът предлага на своите местни и чуждестранни членове редица висококачествени услуги, вариращи от частни уроци по тенис до фитнес, йога и крос тренировки. Комплексът разполага с 25-метров плувен басейн, фитнес зала, зали за йога, пилатес, петанк, стена за катерене, СПА център, зона за отдих, салони за красота, заседателни зали и ресторант.

  Palma Club избра възобновяемата енергия

  Спортният клуб Palma Sport & Tennis Club, първоначално Mallorca Tennis, е основан през 1964 г. Комплексът е построен от известния архитект Франсеск Митянс, роден в Барселона, който проектира емблематичния футболен стадион Camp Nou и други значими сгради в Испания.

  "Благодарение на модерното и ефективно геотермално решение от Thermia, новият спортен клуб Palma Sport & Tennis Club може да забавлява своите гости, като същевременно допринася за опазване на околната среда и спестява средства на своите собственици," споделя Мигел Мадеро, генерален директор на Girod Geotermia.

 • Част от философията на Групата е да играе водеща роля във въвеждането на иновативни, екологосъобразни продукти и процеси. Като се има предвид значението на енергоспестяването и енергийната ефективност за потреблението на ресурси, Porcelanosa Grupo непрекъснато инвестира в подобряването на своите съоръжения.

  Керамика и геотермална технология

  Butech е създадена през 2001 г., като част от групата Porcelanosa, с цел да бъде в полза на всички професионалисти, ангажирани в сектора на керамичните настилки. Фирмата доставя широка гама от материали и строителни системи за собствениците на жилища, монтажници, строители и архитекти.

  "Вдъхновени от своите собствени екологични ценности, Butech решават да се спрат на геотермална енергия за отопление и охлаждане. Резултатите са впечатляващи: 75% икономия на енергия."

 • Предишната отоплителна система се състои от три пелетни котела и един допълнителен бойлер, работещ на нафта, като резерва. Топлината в училището се разпределя главно чрез традиционни радиатори и, в по-малка степен, чрез хидравлично подово отопление.

  Училище се радва на ползите от геотермалната технология

  Училището Edane се намира на 15 км, източно от Арвика, Швеция. В него се обучават около 100 деца, от предучилищна възраст до шести клас. Училището разполага с просторен двор с футболно игрище. През зимата, то се превръща в ледена пързалка. Училището принадлежи на община Арвика.

  "Сега разполагаме с надеждно и иновативно решение, което ще обслужва нуждите ни за години напред и ще намали потреблението ни на енергия с около 40 MWh на година,"споделя Пер-Инге Андерсон, ръководител на учебните заведения в Арвика.

 • От самото начало инвеститорът планира използването на възобновяеми технологии за отопление и охлаждане на сградата чрез използването на подова топлоразпределителна исталация.

  Енергийно - ефективни апартаменти в Италия

  В Тренто, Северна Италия, е изграден нов жилищен комплекс, състоящ се от 68 апартамента, част от които за продажба и друга - за отдаване под наем. Сградата се намира в Monte Capuccini, стара кариера в град Тренто.

  "Благодарение на използването на геотермална и слънчева енергия, апартаментите Cappuccini ще бъдат дълго време еталон за ефективност, икономия на енергия и екологична устойчивост".

 • Общата жилищна площ се състои от 8 600 кв.м. апартаменти и 1400 кв.м. допълнителни постройки, като гаражи и др. Нарастващите цени на централното отопление е основната причина, която подтиква жителите на комплекса да потърсят алтернативно решение за отопление.

  Thermia Mega – разумният избор

  HSB Fabriken е шведска жилищна асоциация, която представлява 11 сгради от средата на 1980, които в наши дни са дом на около 200 души.

  “Всички наематели се чувстват уютно и топло през зимата, а жилищната асоциация е в състояние да спестява до 65 000 евро на всеки отоплителен сезон. Това е забележителен резултат!”

За контакти

Ако имате някакви въпроси, моля свържете се с нас

Пишете ни

We inform you that your agreement may be withdrawn at any moment by sending an email message... more
We inform you that your agreement may be withdrawn at any moment by sending an email message to our Data Protection Officer: info@thermia.com from the address that the agreement concerns. We inform you that you are not profiled. Your data will not be shared outside the European Economic Community or shared with multinational organizations. hide
We inform you that the administrator of the personal data provided in the form above... more
We inform you that the administrator of the personal data provided in the form above is Thermia AB based in Box 950 671 29 Arvika. Please send all your questions and doubts to our Data Protection Officer at info@thermia.com. Your data will be processed in order to reply to the question according to the provision that data processing is lawful if it is necessary to carry out an agreement or prior to entering it. If you agree to the above, your data will also be used to send marketing content. You can find full information about your personal data in our privacy policy. hide
* Mandatory field

Официален партньор за България

Гриин Терм БГ