Архитекти и Строителни Инженери

Мултифункционални и интелигентни решения от Thermia

Ако се нуждаете от комплексно решение за Вашите промишлени нужди от отопление, не се колебайте повече! С повече от 50 години опит в областта на термопомпите и многобройни доволни клиенти, Thermia има точното решение за Вас. Гордеем се с това, че предлагаме пълно продуктово портфолио, готово да отговори на изискванията на всеки един търговски или промишлен обект.

Вместо да се фокусираме върху продажбата на индивидуални термопомпи, ние се стремим да Ви предоставим цялостни енергийни решения. С Thermia получавате пълна свобода на избор как да конфигурирате Вашата система. Стартирайки с избора на термопомпената технология, заедно с Вас, ние проектираме интегрирана система, която да отговаря на всички Ваши нужди, включително такива като вътрешни аксесоари, бойлери или резервни нагреватели. Можете да разчитате на нас по време на цялостния процес – от първоначалния дизайн и спецификация на системата, до пускането в експлоатация и предаването на обекта.

Проектът е от значение

Най-важният фактор при инсталирането на термопомпи е проектът на системата. Въпреки че, представлява много по-ефективно и по-екологично решение от нафтовите или газови инсталации, термопомпата не е толкова просто решение и ефективността й в голяма степен е зависима от проекта на системата. Причината за това е, че ефективността на термопомпата е тясно свързана с експлоатационната й температура. Колкото по-ниска е температурата на работа в тръбната инсталация на системата, радиаторите, подовото отопление и т.н., толкова по-висока е ефективността на системата. За да може Вашата система да функционира при най-ниската възможна температура, всеки елемент от нея трябва да бъде внимателно проектиран. Това обуславя изключителната важност на спецификации като размера на тръбите, опциите за управление, проектната схема на подовото отопление или радиаторите, вентилаторните бобини или активните охладителни греди.

Въз основа на над 50-годишния ни опит, ние в Thermia разработихме собствен софтуер за проектиране и дизайн, наречен HPC 2.0 (Термопомпен Калкулатор). Спрямо климатичната зона в която се намирате, топлинната инерция, нуждите от отопление и охлаждане и метода на разпределяне на топлината (радиатори или подово отопление), HPC 2.0 ни позволява да изберем най-подходящата термопомпа или термопомпи и точно да изчислим годишните текущи разходи на системата.

Проектирайте своята индивидуална отоплителна система онлайн

Направете процеса на проектиране много по-лесен и бърз, благодарение на нашия Системен генератор на решения.

С помощта на нашия онлайн инструмент за генериране на системни решения, проектирането на отоплителна система с термопомпа Thermia става бързо и лесно. Можете да избирате между отопление или отопление с битова гореща вода , да добавите отопление за басейн или охлаждаща функция. Можете дори да добавите допълнителни резервоари за гореща вода или резервни източници за отопление. Най-хубавото е, че когато проектът Ви е готов, автоматично получавате пълен списък с необходимите системни компоненти.

Инструментът за онлайн генериране на решения има две основни предимства:

  1. бързо и лесно проектиране и
  2. проектна схема на отоплителната система, одобрена от Thermia.

Със системния генератор бързо и лесно можете да проектирате всичко – от еднофамилни къщи до големи хотели или промишлени сгради.

Системен генератор на Решения – работете по-бързо и по-интелигентно,  сега!

С Thermia всяко приложение може да бъде адаптирано към индивидуалните Ви нужди

Нашите висококачествени, изключително надеждни и функционални аксесоари Thermia са проектирани така, че да Ви осигурят перфектно функциониране на системата, в зависимост от Вашите индивидуални нужди. В допълнение, всички наши аксесоари са предварително тествани и са доказали своята ефективност в реални условия.

Решенията на Thermia предлагат забележителна гъвкавост – от най-малкия аксесоар до напълно интегрираните системи за отопление и охлаждане. Ако се нуждаете от големи количества топла вода или от буферен резервоар, предлагаме разнообразие от резервоари, които са напълно съвместими с нашата гама термопомпи. Всички те са тествани в реални промишлени обекти и при едни от най-суровите климатични условия в Европа.

Обучение и документация

Ние се стремим да гарантираме, че нашите термопомпи се инсталират, пускат в експлоатация и поддържат в съответствие с най-високите стандарти. Ето защо, предоставяме изключително подробна и добре систематизирана документация, както и най-полезните курсове за обучение на монтажници и инженер-консултанти, за да покажем нагледно как да постигнем най-високи нива на ефективност и комфорт с всяко едно решение от Thermia.

Въпреки че термопомпите работят подобно на хладилните системи, инсталирането на геотермална енергийна система изисква сложна технология и експертни познания в областта. В Thermia сме разработили широк набор от техническа документация, която да подпомогне този процес – от прости и ясни инструкции за монтаж до ръководства за комплексни системни решения.

След коректното оразмеряване, правилното пускане в експлоатация е втората най-важна стъпка за осигуряването на сигурна и надеждна енергийна система, която да Ви служи за много години напред.

Тестване за екзотермична реакция

При проектирането на земния колектор, използван при системните решения от Thermia, решаващ фактор е топлопроводимостта на почвата. Тестовете за екзотермична реакция се използват за измерване на специфичната за обекта топлопроводимост, както и за измерване на топлинното съпротивление на монтираните топлообменници. Този тип тестове намират широко приложение и при определяне на точните характеристики на монтираните топлообменници, тъй като доброто познаване на топлинните свойства на почвата може да предотврати монтирането на неподходящ размер топлообменници и в следствие – претоварване на системата и ненужни оперативни разходи.

Тестовете за екзотермична реакция дават отговор на въпроси като този – колко енергия може да бъде извлечена от един сондаж и съответно колко сондажа са необходими за задоволяване на енергийните нужди на дадена сграда. Резултатите дават точна представа за необходимия брой сондажи, тяхната дълбочина и капацитета на подходящата термопомпа.

Тестовете за екзотермична реакция могат да се използват като допълнение към изчисленията от HPC 2.0 за определени промишлени обекти и се предлагат от сертифицирани партньори на Thermia.

Стремите се към международен сертификат за устойчиво строителство? Ние също!

Международните сертификати BREEAM и LEED са двата най-важни сертификата за устойчиво строителство в Европа, покриващи повече от 75% от общия пазар на екологични обекти.  DGNB е най-новата система за сертифициране на устойчиви сгради, която е адаптирана и за Българския пазар от Български съвет за устойчиво развитие (BGBC).

Днес повечето сгради обикновено използват отделни системи за отопление, за охлаждане и за топла вода. В резултат на това, търпят огромни загуби на енергия. Thermia предлага много по-ефективна алтернатива, която може да намали с до 70% потреблението на енергия в сградата, осигурявайки максимална енергийна ефективност, минимални експлоатационни разходи и значително намалени емисии на въглероден диоксид. Термопомпите Ви позволяват да поддържате три функции от едно устройство, което Ви дава възможност да придобиете по-високо ниво на сертифициране. С Thermia постигането на по-висока енергийна ефективност и устойчивост на Вашите обекти е лесно и изгодно.

5-годишна гаранция

Качеството на нашите гаранции отразява високите стандарти, заложени в нашите производствени процеси. Тhermia Mega е защитена с гаранция на всички функционални части, осигуряваща безпроблемна експлоатация без неочаквани разходи за резервни части. Ако е необходим ремонт, покриващ се от Вашата гаранция, той ще бъде извършен своевременно от наш оторизиран дилър, използвайки само оригинални части Thermia.

Thermia Online

Всички термопомпи Thermia могат да бъдат оборудвани с Thermia Online, функция, която позволява дистанционно управление и мониторинг чрез смартфон или компютър. Можете да следите текущите температури и да задавате функционални параметри, когато пожелаете. Thermia Online осигурява на монтажниците подробна диагностика и данни за текущото състояние на системата, като им позволява да реагират своевременно при евентуална грешка или авария. Опцията за дистанционно управление и мониторинг дава възможност за оптимизиране на енергийната ефективност на сгради, разположени в различни локации.

 

Приложението Thermia Online е налично както за Android, така и за iPhone.

За контакти

Ако имате някакви въпроси, моля свържете се с нас

Пишете ни

We inform you that your agreement may be withdrawn at any moment by sending an email message... more
We inform you that your agreement may be withdrawn at any moment by sending an email message to our Data Protection Officer: info@thermia.com from the address that the agreement concerns. We inform you that you are not profiled. Your data will not be shared outside the European Economic Community or shared with multinational organizations. hide
We inform you that the administrator of the personal data provided in the form above... more
We inform you that the administrator of the personal data provided in the form above is Thermia AB based in Box 950 671 29 Arvika. Please send all your questions and doubts to our Data Protection Officer at info@thermia.com. Your data will be processed in order to reply to the question according to the provision that data processing is lawful if it is necessary to carry out an agreement or prior to entering it. If you agree to the above, your data will also be used to send marketing content. You can find full information about your personal data in our privacy policy. hide
* Mandatory field

Официален партньор за България

Гриин Терм БГ